Tietoa hakijalle


Hakeminen


Opiskelijoiden tietopaketti psykologian opiskelijoiksi tähtääville: Ihanat, kamalat pääsykokeet.


Ajankohtaiset tiedot pääsykoevaatimuksista löydät psykologian laitoksen sivuilta.


Opiskelu Jyväskylässä


Psykologiaa pystyy Suomessa lukemaan kuudessa yliopistossa (Jyväskylä , Helsinki, Turku, Åbo Akademi, Joensuu ja Tampere). Jokaisessa näissä on hieman erilaisia painotusalueita.


Jyväskylässä on opiskelijamäärältään suurin psykologian laitos. Se on myös monipuolinen sekä soveltava. Laitoksemme arvostettuun tutkimustoimintaan voivat osallistua myös opiskelijat.


Jyväskylän yliopisto on juuri sopivan kokoinen. Kampusalue on laaja, mutta laitokset sijaitsevat suhteellisen lähellä toisiaan keskittyen muutamalle alueelle. Täällä on paljon myös muiden eri alojen oppilaitoksia.


Jyväskylä on erittäin kaunis opiskelijakaupunki.


Vaihtoehdot ja valmennus


Avoimet yliopistot ja kansanopistot ovat hyviä vaihtoehtoja psykologian approbaturin lukemiseen. Avoimen yliopiston alaisuudessa suoritetut opintopisteet korvataan usein kokonaisuudessaan yliopistoon pääsyn jälkeen.


Psykologian pääsykokeisiinkin järjestetään myös valmennuskursseja, jotka ovat usein hyödyllisiä varsinkin tilastotieteen osalta. Mielekkään opiskelupaikan saaminen on tulevaisuuden kannalta tärkeää ja sen eteen kannattaa nähdä vaivaa.


Oletko juuri sinä ensi syksynä uusi opiskelija, jonka me stimuluslaiset voimme toivottaa tervetulleeksi joukkoomme?


Täältä löydät neuvoja ja vinkkejä pääsykokeisiin valmistautumista varten!